Het magische jaar 2020 beloofde een mijlpaal te worden doch werd eerder een nachtmerrie. Het jaar had zich nochtans veelbelovend ingezet.

Heel wat sporthoogdagen kondigden zich aan. Boeckenberg Korfbalclub was in diverse competities, zowel bij de jeugd als op het allerhoogste niveau; in de running voor de eindstrijd. Het EK Korfbal stond geprogrammeerd in onze sporthal. Voor het eerst zou ook AKC/Luma vanaf het najaar in onze sporthal te gast zijn en hebben we te abrupt afscheid moeten nemen van Meeuwen.

Ook de allerkleinsten kwamen ruimschoots aan hun trekken en de jonge enthousiaste groep u6, u8 en u10 groeide alsmaar aan.

Ook op het vlak van Bridge stonden er nog heel wat mooie top events op het programma, zoals het ZKBM tornooi, de ½ finale van de Beker van België, het Mixte tornooi, maar ook de wekelijkse bridge drives van de Startclub en Boeckenberg Bridge Club kenden een grote toeloop.

DanceAlicious was in de laatste rechte lijn naar haar jaarlijks toonmoment en zag ook haar ledenaantal op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag alsmaar toenemen. De badmintonners op maandag oogsten succes en ook de zaalvoetballers van Zaalmighty, De Moeder, Wapity, en diverse andere occasionele groepen konden zich steeds meer uitleven.

Bij Boeckenberg gaan Sport & Business hand in hand. Diverse kleine en grote gerenommeerde bedrijven vinden gemakkelijker de weg naar Boeckenberg voor hun opleidingen, productvoorstellingen, congressen, maar ook hun personeelsevents zoals teambuildings, personeelsfeesten, en zo veel meer.

En ook ons eigen Play2Score Event werd alsmaar succesvoller. 

Ook diverse grote en kleine families waren te gast voor hun feesten maar ook voor hun koffietafels. Steeds meer uitvaartcenters hebben de weg naar de Boeckenberg Foyer gevonden.

Ook Syndici uit de weide omgeving werden regelmatig op Boeckenberg verwelkomd.

Tot …. 18 maart.  Alle activiteiten werden stilgelegd. Ons land was in Lock Down. Tijdens de zomermaanden was er terug enige hoop op een schuchtere hervatting van het sociale leven. Doch in oktober werden opnieuw alle activiteiten de kop ingedrukt.

Het jaar 2020 is nu voorbij. De miserie is nog niet over en zal nog wel enige nasleep kennen. Wij kijken nu vooruit op wat komen gaat.

De vaccinaties zijn gestart en wij hopen dat onze overheid in staat zal zijn om deze te versnellen (goed en juist uitrollen).

De regels blijven naleven met mondmaskers, handen ontsmetten en wassen, afstand houden, de avondklok, e.a., wegen immers zwaar door op onze psychische en fysieke gezondheid. Wij hebben behoefte aan een sociaal leven. Maar ook onze bedrijven hebben nood aan zuurstof.

Wij leven erg mee met onze medewerkers die nu reeds lang onafgebroken thuis zitten. Doch ook onze partners en leveranciers hebben het hard te verduren. Wij denken dan in de eerste plaats aan bierhandel Verschueren, wijnhandel Baeten Vinopolis doch ook aan de schoonmaakploeg Bubbels, die allen net als ons “zonder werk” zijn gevallen.

En ook het Boeckenberg Korfbal bestuur deelt in de miserie. Zij zijn na de overdracht enthousiast van start gegaan en hadden allerhande plannen die helaas onverwacht de kop zijn ingedrukt.

Wij dragen iedereen een warm hart toe en hopen samen met jullie op een spoedig herstel.

Wij wensen al onze stakeholders het beste toe voor het nieuwe jaar met gezondheid en geluk, en dat we snel terug de draad kunnen opnemen. Wij hebben jullie al veel te lang moeten missen.

Boeckenberg Sport & Business