Om de Diamonds de mogelijkheid te bieden om zich in deze korfballoze periode te kunnen voorbereiden op het EK in oktober werd met Sport Vlaanderen een uitzonderlijk programma met 3 trainingsmomenten per week en strikte maatregelen besproken en vastgelegd. Hiervoor werd geopteerd voor het Boeckenberg Sportcenter.

Op deze manier zullen de Bondscoaches Detlef Elewaut en Johannis Schot de handen vol hebben om onze elite internationals voor te bereiden en te zorgen we ervoor dat we de voeling met de wereldtop niet verliezen.

De voorrondewedstrijden worden gespeeld in het Boeckenberg Sportcenter van maandag 25 tot en met woensdag 27 oktober. Donderdag 28 oktober is een rustdag, waarna op vrijdag 29 oktober de halve finales volgen. Zaterdag 30 oktober valt het doek met de finale om de Europese titel. De eindfase van het toernooi op vrijdag en zaterdag wordt afgewerkt in de Lotto Arena.

Acht teams nemen deel aan het EK voor A-landen: België, de regio Catalonië, Duitsland, Hongarije, Engeland, Nederland, Portugal en Tsjechië.